ujzenek.hu

4 sportoló, aki zenei pályafutásba kezdett

 

 

Talán nem számít mindennapos jelenségnek, amikor egy professzionális sportolóból zenei pályafutásba kezd, avagy dalokat ír. Mindenesetre több példa is létezik erre, így összeszedtük a legnépszerűbbeket.

 

Nem csak a sportban voltak kivételesen tehetségesek és kitartók, de a zene világa is közel állt hozzájuk. Íme 4 sportoló, akik még a zenei pályafutást is kipróbálták:

 

Kobe Bryant

Kobe Bryant, a híres és sikeres NBA játékos az 1990-es évek végén kiadott egy rap albumot, amely a „K.O.B.E.” címet kapta. Noha nem egy furcsa, vagy extrém sportágban, hanem az NBA kosaras játékban lett elismert sportoló.

 

Manny Pacquiáo

Manny Pacquiáo, a legendás bokszoló az énekesi pályafutást is kipróbálta, például 2006 és 2013 között több lemezzel rukkolt elő. 


Oscar de la Hoya

Oscar de la Hoya nem csak a boksz sportágban jeleskedett, hanem a zenei iparba is betört. A 2000-ben kiadott zenéi miatt Grammy-jelölt énekes is volt.

 

John McEnroe

John McEnroe, a híres és páratlan tehetségű teniszező énekelt és gitározott is a „The Johnny Smyth Band” nevezetű bandában. Nem mellesleg pedig Eric Claptontól és Eddie Van Halentől sajátította el kivételes gitár tudását.